Zaželi faza II u Općini Draž i Općini Darda UP.02.1.1.13.0486

Dana 23. lipnja 2021., u hotelu Osijek održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora iz Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda.

Općinski načelnik Stipan Šašlin potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi faza II u Općini Draž i Općini Darda“ UP.02.1.1.13.0486.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.856.600,00 kuna. Uz Općinu Draž u provedbi će sudjelovati i projektni partner Općina Darda te obvezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područna služba Osijek i Centar za socijalnu skrb Beli Manastir.

Cilj projekta je zaposliti 20 pripadnica ciljne skupine na 12 mjeseci te osposobljavanjem unaprijediti njihov radni potencijal. Pružanjem potpore u kućanstvu potaknuti će se socijalna uključenost  te  povećati kvaliteta života za 120 krajnjih korisnika s područja općine Draž (naselja Draž, Gajić, Topolje, Duboševica, Batina i Podolje) i općine Darda (naselja Darda, Mece, Uglješ i Švajcarnica). Projekt će neminovno utjecati na smanjenje broja nezaposlenih, ali i institucionaliziranih osoba.

Na svečanom uručivanju  sudjelovao je Josip Aladrović ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ante Lončar ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,  Mato Lukić zamjenik župana Osječko-baranjske županije i  Ivan Radić, gradonačelnik Grada Osijeka.

 

U Domu kulture u Duboševici 21. prosinca 2022. održana je završna konferencija projekta.  Konferenciji su nazočili predstavnici Općine Draž, Općine Darda, Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područna služba Osijek – ispostava Beli Manastir, pripadnice ciljne skupine projekta, mediji te ostali uzvanici.

Na konferenciji su predstavljeni ciljevi, izvršene djelatnosti i rezultati projekta.

Razdoblje provedbe projekta je od 23. lipnja 2021. do 23.prosinca 2022. godine.
Ukupna vrijednost projekta je 1.856.600,00 kuna.
Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Cilj projekta bio je zaposliti 20 pripadnica ciljne skupine na 12 mjeseci te osposobljavanjem unaprijediti njihov radni potencijal, a kroz uslugu pomoći u kući potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju sa područja općina Draž i Darda.

Zapošljavanjem 20 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada ublažile su se posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva uz poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života 144 krajnja korisnika.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.