Prijedlog ODLUKE o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž

Trenutno važeća Odluka o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž KLASA: 810-01/10-01/03, URBROJ: 2100/04-02/10-02 usvojena je  10. rujna 2010. godine .

Kako je od donošenja navedene Odluke ,  na snagu stupio novi Zakon o sustavu Civilne zaštite, sukladno članku  17. stavku 1. podstavka 4. i članka 33. stavka 1. Zakona o sustavu civilne zaštite („Narodne novine“ broj 82/15 i 118/18), nužno je donijeti novu Odluku o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž, te ju uskladiti s ostalim dokumentima iz sustava civilne zaštite za područje Općine Draž.

Jedinstveni upravni odjel Općine Draž  izradio je Nacrt Prijedloga Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž  sukladno odredbama novog Zakona o sustavu civilne zaštite („Narodne novine“ broj 82/15 i 118/18) i članka 6. Uredbe o sastavu i strukturi postrojbi civilne zaštite („Narodne novine“ broj 27/17).

Pozivamo zainteresiranu javnost da prouči Nacrt Prijedloga Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž  i do 20. veljače 2020. godine dostavi svoje prijedloge i mišljenja o istom putem priloženog obrasca na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga općinski načelnik Općine Draž  utvrdit će Prijedlog Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž  koji će uputiti Općinskom vijeću Općine Draž na usvajanje

U obrazloženju Prijedloga Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž  bit će sadržan i sažetak o provedenom savjetovanju s javnošću.

Nacrt Prijedloga Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Draž možete preuzeti ovdje.

Obrazac za dostavu prijedloga i mišljenja možete preuzeti ovdje.

Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću možete preuzeti ovdje